At Yarışı Tahminleri

İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNLERİ

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bugün; 82 atın katılacağı, üçü çim yedisi sentetik pistte yapılacak on koşunun dördünde İngiliz, altısında ise Arap atlarının mücadele edeceği ve iki 6’lı Ganyan’ın oynanabileceği bir yarış programı var. Günün en önemli yarışı olan KV-8 VURAL C.ÇAKIM Koşusunda, 3 yaşlı İngiliz tayları start alacak.

1. KOŞU

Birinci 6’lı Ganyan’ın ilk ayağını oluşturan, 3 yaşlı dişi Arap taylarının sentetik pistteki 1000 metre mesafeli MAİDEN koşusunda gizli ekürilere dikkat etmek gerekiyor. Kaya Ekürisine ait olup eküri koşmayan 4 atın start alacağı bu koşuda; ilk kez koşacak olmasına rağmen dereceli galopları ile göz dolduran, 10 numaralı YEDİ BEYZA Mehmet KAYA ile favorimiz. Rakip olarak önereceğimiz isimler; Ekürinin bir diğer tayı olan 9 numaralı ŞAH HATUN, Akın SÖZEN’in bineceği 8 numaralı OVA SARI ve son galobu ile İngiliz taylarını kıskandıran 5 numaralı LAVİSTAKAYA şeklinde sıralanabilir.

2. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistteki 2100 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşusunda; son iki ikinciliği ile artık kazanacak kıvama geldiğini gösteren, çim pist ve uzun mesafelerin başarılı ismi 4 numaralı LUMINESCENCE, ilerleyen yaşına rağmen etkili jokeyi Ahmet ÇELİK ile bize göre günün ilk bankosudur.

3. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistte yapacakları 2000 metre mesafeli ŞARTLI 5 koşuda, neredeyse her yarışında önerdiğimiz ancak her zaman geçilecek bir rakip bulmayı başaran 2 numaralı NİĞBOLU bu kez şansını Ahmet ÇELİK ile deneyecek olup, her şeye rağmen favorimizdir. Rakipleri; birlikte koştukları son yarışı iki ve üçüncü sırada bitiren 4 numaralı HALAY ile 3 numaralı AVCITOKOÇİN olacaktır.

4. KOŞU

3 yaşlı dişi Arap taylarının sentetik pistte 1000 metre mesafede yapacakları günün ikinci MAİDEN koşusunda; idman pistinde oldukça formda görünen 10 numaralı GÜNERİ ilk sırada önereceğimiz isimdir. İlk yarışındaki düzlük sprintini beğendiğimiz 6 numaralı DEMİRÖZÜ en yakın rakibidir. Yarış hayatının ilk koşusuna Vedat ABİŞ ile çıkacak olan 4 numaralı ÇAYCI KIZ bu iki safkandan sonra düşünülmesi gereken taydır. Kaya Ekürisinin koşudaki beş tayından biri olan 9 numaralı GECE LEYLA’yı da kuponlarına yazanlar rahat bir koşu izleyecektir.

5. KOŞU

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının çim pistteki 1900 metre mesafeli HANDİKAP 17 koşusunda ilk tercihimiz rakiplerine göre oldukça ağır olmasına rağmen 1 numaralı VICTORY WEAPON olacak. Rakipleri; son yarışlarını kazanan 9 numaralı GIATRES ile 7 numaralı LITTLE FRANKEL olacaktır.

6. KOŞU

4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının sentetik pistte 1500 metre mesafede yapacakları HANDİKAP 16 koşuda; son yarışında ilk kez çıktığı uzun mesafeden etkilendiğini düşündüğümüz 2 numaralı CANASLANIM, Vedat ABİŞ’in tercih ettiği 5 numaralı TURBODİZEL, son galobunda adeta uçan 8 numaralı ABONE, aradan sonra bir yarış gören 9 numaralı ÇİÇEK HANIM ve bir önceki yarışını CANASLANIM’ın önünde boyun farkıyla kazanan 4 numaralı SADEKAR eşit şansa sahip isimlerdir.

7. KOŞU

4 yaşlı dişi Arap atlarına mahsus çim pistte 1400 metre mesafede yapılacak olan KV-6 BÜLENT KOÇAK Koşusunda; 6 ay aradan sonra katıldığı sentetik pistteki son yarışını zorlanmadan kazanan 5 numaralı BİLETÇİ KIZ, daha da etkili olduğu çim pistte bize göre günün ikinci bankosudur.

8. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistte 1500 metre mesafede start alacağı günün en önemli koşusu olan KV-8 VURAL C.ÇAKIM Koşusunda; sentetik pistte bugüne kadar katıldığı on iki yarışın sekizini kazanıp, üçünde ikinci birinde de üçüncü olan 4 numaralı PITFALL, favori olmayı en fazla hak eden isimdir. Bu taylar arasında 1500 metre mesafedeki en iyi derecenin sahibi olan 1 numaralı DRAGONS SON jokeyi Özcan YILDIRIM ile ikinci sırada düşünülmelidir. Bugün PITFALL’a binecek olan Vedat ABİŞ idaresinde koştuğu son yarışında DRAGONS SON ile girdiği mücadelede 9 salise farkla ikinci olan, bu defa Görkem ÖZÇELİK’in bineceği 3 numaralı MR CINO ile KURTEL Ekürisine ait 2 numaralı HUMAN TORCH’u da yazarak bu ayağı kapatmak bize göre en mantıklı seçenek olacaktır.

9. KOŞU

3 yaşlı İngiliz taylarının sentetik pistteki 1400 metre mesafeli HANDİKAP 14 koşusunda mücadelenin; son galobu ile rakiplerine gözdağı veren 3 numaralı SANDUHAN ve bu pist ve mesafedeki ikinciliğinin ardından gittiği Kocaeli’nde kazanarak MAİDEN’a veda eden 5 numaralı AMADEUS arasında geçmesini bekliyoruz.

10. KOŞU

İstanbul’da kapanışı, 3 yaşlı dişi Arap taylarının sentetik pistte 1000 metre mesafede start alacakları günün üçüncü MAİDEN mücadelesinde; 1 numaralı ABAY HANIM, 3 numaralı CEMRE ATEŞİ, 6 numaralı KOŞANAL, 7 numaralı MAĞATAR, 8 numaralı SAKIZ HANIM, 9 numaralı SARFINAZAR ve 10 numaralı SENEM GÜZELİ herhangi bir sıralama olmaksızın kuponlarda bulunması gereken isimlerdir.

 

Yorumlarımızla yardımcı olmaya çalıştığımız İstanbul Yarış Programı’nda herkese bol şans diliyoruz.

1. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
10 , 9 , 8 , 5
2. AYAK
4
3. AYAK
2 , 4 , 3
4. AYAK
10 , 6 , 4 , 9
5. AYAK
1 , 9 , 7
6. AYAK
2 , 5 , 8 , 9 , 4
2. Altılı Ganyan Tahmini
1. AYAK
1 , 9 , 7
2. AYAK
2 , 5 , 8 , 9 , 4
3. AYAK
5
4. AYAK
4 , 1 , 3 , 2
5. AYAK
3 , 5
6. AYAK
1 , 3 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10